mb photo sommar graddhyllan markaryd

DRÖMMEN SOM BLEV VERKLIGHET

Min gamla idé om ett café på landet, blev verklighet när vi den 11 juli 2008 slog upp portarna till Gräddhyllan Lantcafé. När denna gården blev till salu och köptes av familjen Lindquist i granngården, började åter tankarna vandra – var det möjligt att starta något här. Snart var idén presenterad för fastighetsägarna och efter ett halvt års planering och renovering stod vi klara att öppna mitt i sommarsäsongen 2008.

Med på resan var då Inger Svensson, Tånneryd som fick stort ansvar för inredningsbiten, Ulla Pålsson som då var sommarboende i Ryd sedan mitten av 80-talet och så jag själv Rune Lindgren med gård i Ryd med liten fårfarm och stor skog sedan början av 90-talet. Kockutbildad och som jobbat inom restaurangbranschen hela livet som restaurangchef och slutligen som yrkeslärare. Tillbringade i min barndom några veckor har i Ryd varje sommar,  hos min ena moster och hennes man. Lärde då känna trakten och fick en kärlek till denna underbara och rogivande miljö med alla dessa små gårdar och torp.

Sedan våren 2019 är jag ensam ägare till Gräddhyllan Lantcafé och driver verksamheten här med hjälp av min underbara personal, en del gamla i teamet och många  flitiga skolungdomar som räddar oss under helger och sommarlov.

Verksamheten utvecklas ständigt och bygger på samma grund som när vi startade: en mötesplats för människor, hemtrevlig miljö, ett vänligt bemötande med välsmakande och hemlagad mat och bakverk.

mb photo graddhyllan markaryd

 

GRÄDDHYLLAN LANTCAFÉ

Gräddhyllan Lantcafé, en gård från 1870-talet, har ett naturskönt läge vid Lagan med utsikt över Tånnerydsdammen. Mitt i detta kulturlandskap njuter du av stillhet och miljön.

Gräddhyllan serverar flera sorters kaffe, hembakade kakor och bakverk, smörrebröd, pajer samt lättare luncher efter säsongen råvaror. Lunchen, tex paj, soppa, sallad inklusive Gräddhyllans hembakade bröd, serveras dagligen mellan kl 11.30-15.00 och varierar i pris.

Du kan även köpa med dig nymalet kaffe, te, hemlagad sylt, saft och chutney, handkavlat knäckebröd och kakor, samt diverse inredningsartiklar.

Gräddhyllan använder sig av naturliga råvaror och bakar allt på smör, grädde och mycket kärlek.

HITTA TILL OSS

Från Markaryd Norra:
Kör väg 15 3km mot Halmstad. Sväng höger mot Tånneryd. Kör ca 6km till Gräddhyllan.

Från Halmstad:
Väg 15. Sväng vänster mot Råstorp. Kör förbi Gränsbygdens köpcenter, efter 1km sväng höger mot Tånneryd. Kör 1.5km till Gräddhyllan

Se karta (obs: nytt fönster öppnas)

Gps: 56°30’09.7 N / 13°32’38.6 E

 

Varmt välkomna till Gräddhyllan!